Häng med US Väst på julfest till sjöss!

Vad sägs om att åka båt, äta två julbord, gå på spa, shoppa i Taxfree och umgås med härliga kompisar? Läs vidare, detta vill du inte missa!

Lördag den 24 november tar vi tåget till Stockholm för att dygnskryssa med Viking Cinderella till Åland.

På båten finns aktiviteter för stora som små. US Väst har bokat plats på spaavdelningen där man kan bada i varma och kalla källor, basta och relaxa. Vi kommer även att schemalägga tid för shopping i den stora Taxfree-butiken där du kan handla massa billiga julklappar. Utöver detta äter vi två julbord!

De flesta kommer att få en egen hytt. Men för den som önskar finns det möjlighet att dela med någon då vi har några flerbäddshytter.

Vi kommer att vara hemma igen söndag den 25 november. Mer information om tider kommer efter din anmälan.

Ledsagare

Det kommer att finnas seende ledsagare med under hela helgen. Deras uppgift är att agera ögon. Vi tillhandahåller en ledsagare på fyra personer. Känner du dig tryggare med mer hjälp så går det bra att ta med en seende person. Den personen betalar dubbeldeltagaravgift.

Anmälan

Klart du ska med och fira jul till sjöss. Anmäl dig till kansliet via mail ombudsman@usvast.se eller ring 031-29 87 33 senast den 1 oktober. Du är först anmäld när du fått detta bekräftat.
När du anmäler dig så är det viktigt att vi får vetskap om eventuella allergier eller önskar någon annan anpassning. Det är viktigt att du har en giltigt ID-handling under resan.
Deltagaravgiften är 600 kr och sätts in i samband med din anmälan på bankgiro: 655 63 28, senast 1 oktober. Anmälan är bindande vilket innebär att du får betala dubbel deltagaravgift om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag.
Notera att antalet platser är begränsat. Vi prioriterar medlemmar från US Väst, övriga sätts upp på en reservlista och meddelas plats den 2 oktober.

Blind valturné för att krossa fördomar på väg ut

Snart är det dags!

Valåret ärr här och för vår förening är det viktigt att sätta synperspektivet på den politiska agendan och väcka opinion. Vi kommer att besöka fyra Västsvenska städer för att förmedla insikter kring att leva med nedsatt syn.

Möt oss för att uppleva fika i mörker, testa dina blindkunskaper, prova att orientera dig i en hinderbana utan syn samt passa på att ställa alla dina frågor och få en ballong fylld med helium. Givetvis kan du även få med dig en snygg vattenflaska.

Vi drar igång i Nordstan, Göteborg den 23 juli kl. 10:00.

 

 

 

Följ med till Borås djurpark

Det finns en grön oas mitt i centrala Borås nämligen en av Sveriges största och modernaste djurparker. Lördag den 2 juni beger sig US Väst dit för att ha en trevlig stund tillsammans med varandra och komma närmare djuren.

På Borås djurpark finns omkring 600 djur, 65 olika arter. Det är allt från Afrikanska- till Nordiska vilddjur.

Under dagen äter vi lunch tillsammans och njuter av ett grönt och naturligt lugn.

Aktiviteten kostar endast 200 kronor och då ingår resa till och från aktiviteten, inträde på djurparken, ledsagning samt något att äta under dagen. Om du vill ta med dig en egen ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!

Kör för glatta livet och njut av grillat!

Lördag den 18 augusti är det dags för US Väst att testa på något spännande! Nämligen Gokart. Vi kommer att hålla till på Lidköpings motorklubb. På anläggningen finns det möjlighet att båda testa på att köra själv samt att köra tillsammans med någon (så kallat dubbelkommando). Känn håret fladdra i vinden och ta chansen att testa på något som inte är vardag för oss som ser lite sämre.

Efter ett par timmar på motorklubben kommer vi att bege oss till ett mysigt ställe för att grilla, spela kub och andra utomhuslekar. Aktiviteten är extra bra för dig som inte varit på någon US-aktivitet innan och vill känna av hur det fungerar.

Aktiviteten kostar 200 kronor och då ingår resa till och från aktiviteten, Gokart och grillning. Om du vill ta med dig en ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!

Sommarland väntar på dig!

Vilken lycka! Ett av Nordens största vattenland finns inom vårt distrikt. US Väst kommer att spendera söndagen den 29 juli på Skara sommarland. Förutom att uppleva det stora vattenlandet finns massor av karuseller, olika vinsthjul och massa glass!

Vi vill skratta och ha roligt tillsammans med dig och därför hoppas vi att du vill testa den högsta vattenrutschkanan med oss, uppleva tranan, gruvbanan och slänggungorna med oss. Och varför inte vinna en massa choklad när vi ändå är i farten?

Aktiviteten kostar endast 200 kronor och då ingår resa till och från Skara, inträde på sommarland, ledsagning samt något att äta under dagen. Om du vill ta med dig en egen ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!