Mässan Leva & Fungera

Kan en person med synnedsättning verkligen gå integrerat med andra elever? Hur funkar det på rasten, får man verkligen kompisar? Visst får man klappa en ledarhund, de är ju så snälla, eller vad är det som gäller egentligen? Att få jobb efter skolan borde i alla fall vara en omöjlighet! Det är i alla fall tur att man får bättre hörsel när man ser dåligt, för hur skulle man annars klara sig! Nja, hur ligger det till med myter och fördomar egentligen?Möt oss på mässan Leva och fungera och få dessa frågor och många fler besvarade.

Klicka här och beställ ditt entrékort till Leva o Fungera 2019 – 26 – 28 mars 2019

Välkommen på helg med kultur, revy och årsmöte!

Nytt år och nya utmaningar! US Väst inleder detta spännande år med en kulturinspirerad helg den 15 till17 mars. Vi kommer att hålla till på Grand Hotell i Falkenberg.

Under helgen kommer vi att gå på en syntolkad föreställning av den populära Falkenbergsrevyn. Så här beskriver Falkenbergsrevyn om årets upplaga: ”I vinter bjuder föreställningen på en rejält skruvad revy där vi självklart skojar med valet men också många andra spektakulära händelser som t ex Svenska Akademien, strafftullarna i USA, GDPR, förmånsbeskattade brandmän och den otroligt varma sommaren”.

Utöver detta kommer vi att äta god mat, ägna oss åt kreativ kultur och spela något spel.

Innan revyn på lördagen håller vi årsmöte. Tiden för detta är 10:00-15:00. Där ska vi bestämma vad som ska hända i föreningen under året samt välja en styrelse.

Ledsagare:

Det kommer att finnas seende ledsagare med under hela helgen. Deras uppgift är att agera ögon. Vi tillhandahåller en ledsagare på fyra personer. Känner du dig tryggare med mer hjälp så går det bra att ta med en seende person. Den personen betalar dubbel deltagaravgift.

Anmälan:

Vi behöver ha in din anmälan senast den 20 februari. Deltagaravgiften är 300 kr och sätts in i samband med din anmälan på bankgiro: 655 63 28. Du deltar gratis om det är din första US-aktivitet. Deltar du bara under årsmötet är det gratis.
Anmäl dig till kansliet via mail ombudsman@usvast.se eller ring 031-29 87 33. När du anmäler dig så är det viktigt att vi får vetskap om eventuella allergier, om du har ledarhund eller önskar någon annan anpassning.
Viktigt för att du ska få rösta på årsmötet
För att du ska vara röstberättigad under årsmötet måste du ha betalt in medlemsavgiften för 2019. Denna ligger på 100 kronor och betalas till Riksorganisationens PG 268445-4. Kom ihåg att skriva ditt namn och personnummer.

Motioner och handlingar:

Om du vill skriva en motion (alltså ett förslag) om något du vill att US ska göra, kan du skicka den till styrelsen@usvast.se. Motioner ska vara inskickade senast den 16 februari. Vill du ha hjälp att skriva en motion kan du kontakta kansliet. Möteshandlingar kommer vi att skicka per e-post. Om du vill ha handlingar på svart- eller punktskrift hemskickade till dig, ska du meddela detta i samband med din anmälan.

Ställ upp till styrelsen:

Valberedningen vill ha in förslag på personer som vill sitta i US Västs styrelse. Det är ett roligt och lärorikt uppdrag där man får vara med och fatta beslut om US Västs framtid. Skicka din nominering till valberedning@usvast.se senast den 20 februari.

Frågor:

Vid fler frågor kontaktar du Mathias på kansliet genom att maila ombudsman@usvast.se eller ringa 031-29 87 33.
Kom ihåg att alla US-aktiviteter är alkohol- och drogfria!

OBS: Antalet platser till Falkenbergsrevyn är begränsade. US Västs medlemmar har förtur till dessa. Alla får plats vid årsmötet och övriga aktiviteter.

Snabb info:

Datum: 15-17 mars
Plats: Falkenberg
Pris: 300 kronor, gratis om du endast deltar vid årsmötet
Sista anmälningsdag: den 20 februari.

Många varma hälsningar från US Västs styrelse
Genom Catarina Ahlquist, ordförande

Häng med US Väst på julfest till sjöss!

Vad sägs om att åka båt, äta två julbord, gå på spa, shoppa i Taxfree och umgås med härliga kompisar? Läs vidare, detta vill du inte missa!

Lördag den 24 november tar vi tåget till Stockholm för att dygnskryssa med Viking Cinderella till Åland.

På båten finns aktiviteter för stora som små. US Väst har bokat plats på spaavdelningen där man kan bada i varma och kalla källor, basta och relaxa. Vi kommer även att schemalägga tid för shopping i den stora Taxfree-butiken där du kan handla massa billiga julklappar. Utöver detta äter vi två julbord!

De flesta kommer att få en egen hytt. Men för den som önskar finns det möjlighet att dela med någon då vi har några flerbäddshytter.

Vi kommer att vara hemma igen söndag den 25 november. Mer information om tider kommer efter din anmälan.

Ledsagare

Det kommer att finnas seende ledsagare med under hela helgen. Deras uppgift är att agera ögon. Vi tillhandahåller en ledsagare på fyra personer. Känner du dig tryggare med mer hjälp så går det bra att ta med en seende person. Den personen betalar dubbeldeltagaravgift.

Anmälan

Klart du ska med och fira jul till sjöss. Anmäl dig till kansliet via mail ombudsman@usvast.se eller ring 031-29 87 33 senast den 1 oktober. Du är först anmäld när du fått detta bekräftat.
När du anmäler dig så är det viktigt att vi får vetskap om eventuella allergier eller önskar någon annan anpassning. Det är viktigt att du har en giltigt ID-handling under resan.
Deltagaravgiften är 600 kr och sätts in i samband med din anmälan på bankgiro: 655 63 28, senast 1 oktober. Anmälan är bindande vilket innebär att du får betala dubbel deltagaravgift om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag.
Notera att antalet platser är begränsat. Vi prioriterar medlemmar från US Väst, övriga sätts upp på en reservlista och meddelas plats den 2 oktober.

Blind valturné för att krossa fördomar på väg ut

Snart är det dags!

Valåret ärr här och för vår förening är det viktigt att sätta synperspektivet på den politiska agendan och väcka opinion. Vi kommer att besöka fyra Västsvenska städer för att förmedla insikter kring att leva med nedsatt syn.

Möt oss för att uppleva fika i mörker, testa dina blindkunskaper, prova att orientera dig i en hinderbana utan syn samt passa på att ställa alla dina frågor och få en ballong fylld med helium. Givetvis kan du även få med dig en snygg vattenflaska.

Vi drar igång i Nordstan, Göteborg den 23 juli kl. 10:00.

 

 

 

Följ med till Borås djurpark

Det finns en grön oas mitt i centrala Borås nämligen en av Sveriges största och modernaste djurparker. Lördag den 2 juni beger sig US Väst dit för att ha en trevlig stund tillsammans med varandra och komma närmare djuren.

På Borås djurpark finns omkring 600 djur, 65 olika arter. Det är allt från Afrikanska- till Nordiska vilddjur.

Under dagen äter vi lunch tillsammans och njuter av ett grönt och naturligt lugn.

Aktiviteten kostar endast 200 kronor och då ingår resa till och från aktiviteten, inträde på djurparken, ledsagning samt något att äta under dagen. Om du vill ta med dig en egen ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!

Kör för glatta livet och njut av grillat!

Lördag den 18 augusti är det dags för US Väst att testa på något spännande! Nämligen Gokart. Vi kommer att hålla till på Lidköpings motorklubb. På anläggningen finns det möjlighet att båda testa på att köra själv samt att köra tillsammans med någon (så kallat dubbelkommando). Känn håret fladdra i vinden och ta chansen att testa på något som inte är vardag för oss som ser lite sämre.

Efter ett par timmar på motorklubben kommer vi att bege oss till ett mysigt ställe för att grilla, spela kub och andra utomhuslekar. Aktiviteten är extra bra för dig som inte varit på någon US-aktivitet innan och vill känna av hur det fungerar.

Aktiviteten kostar 200 kronor och då ingår resa till och från aktiviteten, Gokart och grillning. Om du vill ta med dig en ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!

Sommarland väntar på dig!

Vilken lycka! Ett av Nordens största vattenland finns inom vårt distrikt. US Väst kommer att spendera söndagen den 29 juli på Skara sommarland. Förutom att uppleva det stora vattenlandet finns massor av karuseller, olika vinsthjul och massa glass!

Vi vill skratta och ha roligt tillsammans med dig och därför hoppas vi att du vill testa den högsta vattenrutschkanan med oss, uppleva tranan, gruvbanan och slänggungorna med oss. Och varför inte vinna en massa choklad när vi ändå är i farten?

Aktiviteten kostar endast 200 kronor och då ingår resa till och från Skara, inträde på sommarland, ledsagning samt något att äta under dagen. Om du vill ta med dig en egen ledsagare eller anhörig så går det bra, då är avgiften 400 kronor. Deltagaravgiften betalas till BG: 655-63 28. Är det din första US-aktivitet deltar du gratis!